Goudsmid/ontwerpster Sarah Schuchard & Goudsmid Coen Hofhuizen

  • Over SArah Schuchard

  • Wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat heb ik gedaan

goudsmid coen hofhuizen

Wat doe ik

Goudsmid Sarah Schuchard

Met een gedegen technische basis, o.a. verkregen aan de Vakschool in Schoonhoven en mijn unieke vormgeving, bied ik juwelen die verder gaan dan alleen de glans.
Het is voor mij een groot plezier om sierobjecten te creëren waar een verhaal achter zit.
Zo maak ik sieraden naar eigen ontwerp, maar vertaal ik met evenveel voldoening uw idee naar een mooi juweel.

Als goudsmid werk ik met de gebruikelijke materialen als goud, zilver en edelstenen, maar pas ik ook graag minder gebruikelijke materialen toe, zoals hout.
Mijn unieke vormentaal heb ik mede te danken aan mijn stage in Kaapstad, de Kunst Academie Minerva en aan een jeugd doorgebracht in Afrika, Azie en Oceanie.

Just Artisans geeft mij de mogelijkheid deze visie met u te delen.

 

www.sarahschuchard.com
info@sarahschuchard.com

Mijn leven in het kort


Sarah heeft altijd al een affiniteit met het creatieve vak gehad. Na afronding van het propedeuse jaar aan de kunstacademie Minerva heeft zij geproefd aan de richting theatervormgeving en interieur architectuur waarna zij zich realiseerde dat zij naast ontwerpen ook graag iets tastbaars en functioneels wilde afleveren en een technische achtergrond wilde ontwikkelen. De opleiding tot goudsmid aan de vakschool te Schoonhoven leek haar een ideale studie om deze disciplines samen te brengen tot een functioneel geheel. Deze technische vaardigheden en kennis zijn verder uitgebreid tijdens haar stageperiode bij atelier Cees Wolf. Bij haar laatste stage periode ging Sarah weer terug naar haar origine. Ze vertrok naar Kaapstad om daar bij de goudsmid/kunstenaar Mischa Fritsch in dienst te treden. Hier stond niet alleen het goudsmeden centraal, maar ook het creëren van sculptuur.  Zij heeft haar praktijkopleider en zijn personal assistent geassisteerd in het opzetten van een kunst expositie, welke met groot succes is verlopen.

De filosofie
Doordat ik in aanraking kwam met veel verschillende culturen, kreeg ik wijd uiteenlopende indrukken en impressies. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een bijzonder perspectief op smaken, vormen, geuren en kleuren heb ontwikkeld en ik vertaal dit naar mijn  sieraden en schilderijen.
SchuchART geeft mij de mogelijkheid deze visie met klanten te delen.
Hoewel ik aan een vaste ontwerplijn werk, ben ik altijd benieuwd naar persoonlijke wensen en ideeën. Het sieraad kan zo samen met u bedacht en ontworpen worden.